Search

RAPAK JIK

#sharingiscaring

KEMUSNAHAN

Genre ‘heavy metal’ sering dikaitkan dengan kejahatan,KEMUSNAHAN,kejahilan,dan semua perkara merbahaya serta sering dikaitkan dengan pemujaan syaitan.sebenarnya genre logam berat ni seperti genre lagu yang lain juga tapi susah diterima oleh masyarakat dek kerana musiknya yang boleh diakatakan bingit oleh sesetengah pihak.itu semua tak betul ,memang ianya bunyi macam bingit,tapi irama yang merdu juga diselitkan dalam genre ini.

jika diteliti lirik lirik lagu heavy metal ataupun rock zaman sekarang ini,ianya banyak menceritakan tentang kehidupan dan masalah yang berlaku pada zaman moden ni,berbanding lagu lagu pop yang hanya tahu nyanyi pasal cinta,cinta,cinta,love,cinta dan cinta.bukan nak kata tak minat tapi kadang kadang boleh membawa kepada kebosanan.trivium-header

TRIVIUM BAND,salah satu band heavy metal.

genre ni dijadikan sebagai tempat luahan para pemuzik heavy ni untuk menyatakan masalah dan menceritakan pengalaman hidup contohnya seperti lagu UNTIL THE END dan SO FAR AWAY dri AVENGED SEVENFOLD,dua lagu tu berkisarkan tentang persahabatan ahli band yang akrab sejak kecil,macamana keadaan hidup mereka dan kasih sayang antara mereka.

haa,satu lagi pasal genre heavy metal ni,mungkin banyak lagu tu bunyi kasar dan rasa macam nak pukul orang je,tapi ada juga beberapa lagu tu cerita pasal kasih sayang macam lagu avenged sevenfold tu.

memang susah untuk terima genre ni di telinga pendengar tapi bagi yang minat dan suka dengar beat drum ikut rentak guitar eletrik ditambah dengan bass yang ‘enak’ didengar,memang sukar utk dipisahkan.

manusia ada genre lagu masing masing yang mereka suka dan aku suka heavy metal.

Advertisements

DRIFT WITH STYLE

10809944_733451733370395_751188624_a

nak driftting pon kita kena ada style,haa ni DC bawak keluaq sneakers gaya HOONICORN,nampak style tapi harga paham pahamlaa

#HOONICORN

CAiBHxc

wpid-img20150723151751.jpg

HOONICORN,nama yang comel bagi kereta gila bapak “kemah” ni,kalau korang semua minat arena drifting dan kereta,jadi pasti tau pasal binatang buas ni,direka oleh HOONIGAN RACING DIVISION,asalnya untuk masuk dalam video GYMKHANA7 je(video boleh search youtube),tapi bila dah hit,jadi femes antara drifter.

lego lego lego lego lagi dan lagi

wpid-img20150722161249.jpgwpid-img20150722153123.jpg

haha,dah lama tak dengar cerita pasal creation terbaru kan?.ni abang bagi adik adik tengok latest creation abang buat time balik cuti raya haritu.ni kereta apa ntah,nampak macam stail,jadi buat je laa.enjin tu abang copy tengok enjin dalam toyota supra kawan abang,enjin apa ntah nama dia.janji nampak gempak…kui kui kui

wpid-picsart_1439949056355.jpg

#sehatisejiwa.tema kemerdekaan tahun 2015,tak sangka dah 58 tahun dah malaysia tercinta ini merdeka daripada penjajah.31 ogos merupakan tarikh bersejarah bagi semua rakyat malaysia,sambil kita gembira menyambut kemerdekaan,sambil itu juga kita mengenangkan perjuangan veteran kita berjuang bermati-matian sehingga ada yang tekorban dalam memperjuangkan hak kemerdekaan negara ini.akan tetapi ada sesetengah pihak menjadikan alasan hari kemerdekaan ini untuk ‘merdeka’kan diri mereka sehingga merosakkan akhlak dan agama.

tapi apapun,selamat menyambut hari kemerdekaan malaysia yang ke 58.

sedih,gembira,rindu,marah,suka,gemuruh

itulah perasaan aku skarang ni,taktau la kenapa ada bermacam-macam perasaan dok bermain dalam hati kecilku ini.mungkin terlalu banyak pikir pasal masalah dunia barangkali,lebih lebih lagi result ups yang aku rasa entah apala yang aku capai.

harap harap lepas ni aku tak ulang lagi kesilapan yang sama.

motivasi pagi

d6a38e9eb2aaa2693d0fa81c6a003fcc

55ac23767e6718a3515f57bad48022eb

dalam kita nak berjaya ni memang banyak cabarannya,kadang kita di atas kadang kita di bawah,dan kalau nak berjaya,kita perlukan motivasi diri,aku ni sebenarnya tak berapa bermotivasi kot sebab tu tak berapa nak berjaya dalam mengejar impian,sikap pemalas aku memang tebal dalam diri ni,tapi yang aku pasti tanpa usaha tiadalah kejayaan,rezeki tu memang ALLAH yang tentukan,tapi kalau dah malas nak usaha,siapa nak bagi kejayaan tu.

makan roti dengan kaya,kaya habis….kikiki

bulan syawal masih ada,tapi hari raya sudah habis

wpid-picsart_1438133736491.jpg

sedar tak sedar,dah seminggu lebih dah bulan syawal berlalu.raya pon dah habis,sebelum balik haritu,bersemangat aku nak balik sebab nak raya lebih lebih lagi dapat jumpa family tercinta.siapa tak seronok kalau dah dua bulan tak balik.raya first tu paling seronok sebab dapat berkumpul ramai ramai dengan saudara mara semua,dapat jumpa geng sekolah.

hari kedua tu kurang sikit laa,sebab dah mula fikir nak siapkan semua kerja tutoran,assignment semua,pikir je,tak buat pon,dok perabih biskut raya ja hari kedua tu.petang pegi beraya rumah kawan2.

masuk hari ketiga pon sama,tak banyak beza,makan,tido,tengok tv.

cerita bab tv ni,memang banyak cerita menarik time raya,dok berebut remote tv ngan adik nak tengok cerita apa,tapi sebagai abang yang berwibawa,jadi kenala mengalah,nak buat macamana…..haha.

hari keempat tu,kembali kepada asal usul hidup ini iaitu untuk mengejar ilmu.

setakat ni je la yang aku mampu cerita,bye bye,muahh.

SELAMAT HARI RAYA SEMUA,PUASA JANGAN LUPA GANTI,HUTANG JANGAN LUPA BAYAR,GIGI JANGAN LUPA BERUS,BAJU JANGAN LUPA PAKAI.

pergi pasar beli kari,punchline tu dipersilakan cari.

image

Haha,SELAMAT HARI RAYA semua,ni adik aku,dia pon ada minat macam aku,tapi dia ni lebih banyak hancurkan daripada bina sesuatu…haha,tak sempat tukar baju raya terus nak main LEGO.time ni balik raya rumah nenek,kebetulan sepupu pon ada koleksi lego ni,jadi apalagi,hmmm…

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑